Постинг
06.03.2018 19:10 -
Арпа фиде с наденица
Автор: cnachew
Категория: Рецепти
Прочетен: 613 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 06.03.2018 19:14
Прочетен: 613 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 06.03.2018 19:14
Здравейте драги читатели,
Днес реших да споделя една лесна за приготвяне готварска рецепта,която се приготвя за около 30-40 минути .
За рецептата са необходими малко на брой продукти.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1-2 глави стар лук(през летния сезон се слага връзка зелен лук)
1 чаена чаша арпа фиде(може да се сложи ориз,ако нямате арпа фиде)
3-4 чаши вода от чешмата
5-6 лъжици олио
1-2 кренвирша или друг тип колбас-според това какво имате в хладилника подръка.
Няколко стръка магданоз-по желание
Подправки :червен пипер,сол,други подправки като вегета.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
В една тенджера слагате да се запържват лука и олиото.В това време може да сложите нарязания колбас(наденица) или каквото имате.След като лука омекне се слага червения пипер,като след това слагате и ориза(или арпа фидето).Добавя се водата в тенджерата.Водата е в съотношение 1:3 -1 чаша ориз(или арпа):3 чаши вода.
След това добавяте солта и другите подправки.Оставете да заври.Докато ври се разбърква периодично,за да не захване за съда.След около 15-20 минути ястието е готово.По желание може да украсите ястието със няколко стръка магданоз.
Добър апетит!
Днес реших да споделя една лесна за приготвяне готварска рецепта,която се приготвя за около 30-40 минути .
За рецептата са необходими малко на брой продукти.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1-2 глави стар лук(през летния сезон се слага връзка зелен лук)
1 чаена чаша арпа фиде(може да се сложи ориз,ако нямате арпа фиде)
3-4 чаши вода от чешмата
5-6 лъжици олио
1-2 кренвирша или друг тип колбас-според това какво имате в хладилника подръка.
Няколко стръка магданоз-по желание
Подправки :червен пипер,сол,други подправки като вегета.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
В една тенджера слагате да се запържват лука и олиото.В това време може да сложите нарязания колбас(наденица) или каквото имате.След като лука омекне се слага червения пипер,като след това слагате и ориза(или арпа фидето).Добавя се водата в тенджерата.Водата е в съотношение 1:3 -1 чаша ориз(или арпа):3 чаши вода.
След това добавяте солта и другите подправки.Оставете да заври.Докато ври се разбърква периодично,за да не захване за съда.След около 15-20 минути ястието е готово.По желание може да украсите ястието със няколко стръка магданоз.
Добър апетит!
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 1
Архив